Известие

Collapse
No announcement yet.

Страшно тропане на мотора след 5000 оборота!

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Страшно тропане на мотора след 5000 оборота!

Здравейте карам Alfa 155 1.8ts 8v 1992!!!Проблема се появи преди два дни при загрял или студен двигател колата издава странен метален звук точно на 5000 оборота до 8000 и почва да свети лампата на акумулатора!Днес отворих капака на клапаните и ми се стори че веригата е малко хлабава!Кобилиците на двата разпределителни вала са в добро състояние!Проблема е че звука се чува от долната част на двигателя!Ако някой е запознат повече моля ви помогнете!
    Благодаря предварително!!!

Първоначално публикувано от Gandi_MC Покажи съобщение
    Здравейте карам Alfa 155 1.8ts 8v 1992!!!Проблема се появи преди два дни при загрял или студен двигател колата издава странен метален звук точно на 5000 оборота до 8000 и почва да свети лампата на акумулатора!Днес отворих капака на клапаните и ми се стори че веригата е малко хлабава!Кобилиците на двата разпределителни вала са в добро състояние!Проблема е че звука се чува от долната част на двигателя!Ако някой е запознат повече моля ви помогнете!
    8 клапановия мотор оригниално развърта до 6400 оборота, а над 7000 хич не е препоръчително, иначе .
    Колкото до лампата на алтернатора, след 6000 май го има тоя ефект, ама от какво е имашпе тема на колега, но не се разбра.
    Ако често е ходила до 8000, спокойно може да се е появило тропането в мотора оттам...

Даването на газ, води до пристрастяване!
    Alfa Romeo 155 1.8TS by RuBig
    Volvo V50 2.0D by RuBig

Comment

Не е ходила често до 8000 защото и сложих газова преди седмица преди това е карана само на бензин от жена!Колата е на 160000км (поне на табло)!Двигателя работи доста ритмично и не губи никаква мощност дори и когато почне да чука!В момента колата е с 15w40 Мобил!Не е издавала този звук преди,но го издава винаги и почва точно на 5000 оборота!

Comment

пиши на мама за пари !!
        155 осем хиляди клапана 16 вериги
        0884650778 токи4а

http://www.youtube.com/watch?v=JLPSY...eature=related

Comment

Първоначално публикувано от toki4a Покажи съобщение
          пиши на мама за пари !!
          Или ново ДВГ с тия 8000 оборота. Аз поне имам скорошни спомени за високите обороти и ефекта е ЛОЛ
          Arena Coast Customs

Comment

Първоначално публикувано от Pastora Покажи съобщение
            Или ново ДВГ с тия 8000 оборота. Аз поне имам скорошни спомени за високите обороти и ефекта е ЛОЛ
            Нали , хем не беше на газ и с 15w40 ами с нормалните горива и масла за мотора, колегата незнам кво се чуди що тропа
            Video meliora proboque deteriora sequor.

Comment

Колеги колата е виждала един път 8000 оборота и то днес за 1 секунда!А това колега "Пиши на мама за пари" не можах да те разбера!Ако някой може да обясни за какво става на въпрос ОК!Ако не поне не се подигравайте!Попитах като човек!Ако някой е запознат с този проблем моля да ми обясни от къде идва!

Comment

Колега да извиниш колегите, те просто са си такива, обичат да ръчкат особенно на такива теми, тропа ми мотора.....както ида е, потърси в технически раздел има няколко доказали се сервизи, обади се и попитай.
                Alfa 145 1.3 Boxer 96', Alfa GTV 2.0 16V 96'

Comment

Ми вероятно буталта проверяват клапаните дали се затварят добре.
                  Освен тва вероятно газаджията ти е леко неграмотен и има и детонации.
                  Не о хлѣбѣ единѣмъ живъ будетъ человѣкъ

Comment

даам а и с това 15/40 няма много мазане във високите обороти -както горе в главата ,така и в коляновият вал
                    EX-AlfaRomeoSuper155 2.5 V6 + Remap by O.E.Motorsport and LPG Injection
                    EX Mazda 6 2004 +Lpg ----EX SAAB 9-3ss 2.8V6-AERO 250hp MY2006 - With LPG+obd
                    NOWAudi a6 c6 Allroad 3.2 FSI + LPG

Comment

Явно имаш луфт в лагерите на алтернатора... Поне при мен се оказа това!!!След пълно проверяване на стария алтернатор само това се констатира като дефект!!!Нее голям луфта в задния лагер ,но светкането на лампата на тези високи обороти се оказа от там!!
                      Защо не пробваш да откачиш ремака на алтернатора и пак да я форсираш до 5000 да видиш без него дали ще го има пак странния звук?!
                      sigpic155 2.0 +белия голф +Киви-то...

Comment

Първоначално публикувано от mimouzunov Покажи съобщение
                        Защо не пробваш да откачиш ремака на алтернатора и пак да я форсираш до 5000 да видиш без него дали ще го има пак странния звук?!
                        и аз му пуснах тази муха, както и състоянието на веригата да се види! Ще пише пак той!

Даването на газ, води до пристрастяване!
                        Alfa Romeo 155 1.8TS by RuBig
                        Volvo V50 2.0D by RuBig

Comment

Колеги благодаря все пак за изчерпателните отговори!За хората който ги интересува какъв е бил проблема ще обясня!
                          Гадния неприятен метален звук е идвал от една ламарина,която се намира на задната част на стартера!Цялата паника от моя страна е била напразна!!!Благодаря много на колегите отново!!!!

Comment

Късметлия.
                            Last edited by juliano155; d.m.y г., 14:02.
                            Alfa's do't drop oil...they mark their territory

Comment

А бе само ена ламарина....какво значат тук 8000 0б/м. ))
                              Няма да се плашиш бате.. още е рано да роди, тука си трябва по голямо ръчкане
                              По добре палава италианка, отколкото скучен германец....
                              https://www.youtube.com/watch?v=oE29b_nLoFE

Comment

Working...
                              X